7 Jūlijā , Pirmdiena
Sievietēm :

Cepumi našķim - sulīgi iekšā, kraukšķīgi ārā

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 15 Jūl 2011 , 20:02

Cepumi našķim - sulīgi iekšā, kraukšķīgi ārā

Kraukšķīgi zemesrieksti, salds toffee, rūgtena šokolāde. Sulīgi iekšā, kraukšķīgi ārā. Tādi ir šie cepumi. Un saldi, protams, ka saldi, bet vai tad šad tad tādus nevar atļauties?

Sastāvdaļas:

150 g sviesta, istabas temperatūrā
40 g zemesriekstu sviesta
125 g brūnā cukura
1 vidēja ola
200 g kviešu augstākā labuma miltu
1 tējk. kanēļa
1 tējk. cepamā pulvera
50 g grauzdētu zemesriekstu, rupji sakapāti
70 g toffee, sagriezts nelielos gabaliņos (piem. "Werters Oroginal")
100 g melnās šokolādes, rupji sakapāta

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
Bļodā puto sviestu ar zemesriekstu sviestu un cukuru apmēram 5 minūtes. Pievieno olu un turpini putot vēl 2 minūtes. Pievieno miltus, cepamo pulveri un kanēli. Samaisi. Tad iejauc riekstus, šokolādi un toffee. Atkal iemaisi. 

Ar ēdamkaroti veido ovālas formas cepumus. Liec vismaz 10 cm attālumā citu no cita, jo tie cepoties izpletīsies. Kad visa panna salikta, uz katra cepuma ar mitriem pirkstiem viegli uzspied (bet ne daudz). 

Liec pannu cepties krāsns vidējā nodalījumā 15–20 minūtes, līdz cepumi zeltaini. Ņem pannu ārā, atdzesē uz pannas 5 minūtes un tad pārliec uz restēm, lai atdziest pilnībā.

Rezultāts:
16 cepumu


IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 15 Jūlijā 2011

Skatīts : 1168 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/cepumi-naskim-suligi-ieksa-kraukskigi-ara.d?id=39594865

Birkas : miltus, zemesriekstu, našķim, šokolādes, šokolāde, cepties, cepumus, zemesrieksti, cepumi

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Jaunie sodi par braukšanu reibumā stājas spēkā Līgo dienā

  • Cūkmens sāk kampaņu "Nemēslo ceļmalā"

  • Kā mīlēt pēc saviem noteikumiem

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Ja nepieciešams cilvēku apvainot, tad apvainojumam ir jābūt tik smagam, lai atkristu nepieciešamība bīties par atriebību tā sakarā.
-- Makiavelli

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 7 Jūlijā vēsturē

    Kā rūpējaties par ugunsdrošību mājās?
    Atbildes: 19

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Kraukšķīgi zemesrieksti, salds toffee, rūgtena šokolāde. Sulīgi iekšā, kraukšķīgi ārā. Tādi ir šie cepumi. Un saldi, protams, ka saldi, bet vai tad šad tad tādus nevar atļauties?">