gurķi
lauru lapas
smaržīgie pipari
melnie pipari
ķiploki
dilles
mārrutku lapas
ķiršu lapas
upeņu lapas
Marinādei:
1 l ūdens
2 ēdamkarotes sāls
2 ēdamakrotes cukura
0,5 aspirīna tabletes
0,5 tējkarotes citronskābes
Pagatavošana:
Burkā saliek dilles, ķiršu un upeņu lapas, ķiploku, lauru lapas, mārrutku lapas (vara arī sakni), smaržīgos un melnos piparus. Gurķiem nogriež galus un liek burkās. Uzvāra ūdeni - litra burkai būs nepieciešams 0,5 l ūdens. Karsto ūdeni pārlej gurķiem un atstāj uz 15 minūtēm, tad ūdeni nolej (lejiet uzmanīgi, lai piparu graudi paliek burkā), ūdeni lej katliņā un atkal uzvāra. Ūdenim pieliek sāli, cukuru, citronskābi un aspirīnu. Marinādi pārlej gurķiem, aizvāko, burku liek otrādi - ar vāku uz leju, kārtīgi ietin, piemēram, vairrākkārt salocītā dvielī. Burkas atstāj ietītas līdz rītam.
Ja izmantojat lielus gurķus un 3 litru burkas, tad karstā ūdens pārliešanu izdariet divas reizes, trešājā pielieciet sāli un citas marinādes sastāvdaļas.
Šādi var gatavot gurķus arī ar etiķi citronskābes un aspirīna vietā.