14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Ātrā ķiršu un auzu pārslu kūka

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 1 Aug 2011 , 19:46

Ātrā ķiršu un auzu pārslu kūka

Šī ir ļoti ātra ķiršu kūka, kuru var samīcīt un izcept stundas laikā. Var ēst gan siltu, gan aukstu. Auzu pārslas kopā ar citronu eļļu un lavandu veido neierastākas garšas, un auzu pārslas mīklai piešķir kraukšķīgu tekstūru. Cukuru pa virsu likt noteikti ieteicams, jo skābie ķirši tomēr ir skābi, un cukurs piedos gan saldumu, gan kraukšķi. Šādu labi gatavot, kad satīrīti ķirši ievārījumam un daļu var "nočiept" kūkai.

Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 250 g miltu
  • 100 g auzu pārslu
  • 100 g brūnā cukura
  • 1 tējk. lavandas ziediņu
  • šķipsniņa jūras sāls
  • 3 pilītes citrona eļļas ("Leckers") vai ½ citrona miza, sarīvēta
  • 150 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos

pildījumam:

  • 500 g atkaulotu skābo ķiršu
  • 100 g cukura
  • 50 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu 26 cm lielu stikla tartes formu.
  2. Bļodā liec miltus, auzu pārslas, cukuru, lavandu un sāli. Samaisi ar rokām. Pievieno sviestu un drupinot ar pirkstiem izveido tādu kā rupju rīvmaizi. Beigās pievieno 20 ml auksta ūdens un citrona eļļu vai miziņu. Samīci viendabīgu mīklu, bet tikai tik daudz, lai tā turas kopā. 
  3. Gandrīz visu mīklu, atstājot tikai kādu sesto daļu, liec pannā un ar rokām izlīdzini pa pamatni un malām, lai nav neviena cauruma. Mīkla būs vidēji drupana un slapja, un to izdarīt būs viegli. 
  4. Kad tas izdarīts, liec iekšā ķiršus. Uzber virsū drupinot pārpalikušo mīklu, cukuru un mandeļu skaidiņas.
  5. Liec krāsnī, vidējā nodalījumā, un cep 35-40 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaina.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 01 Augustā 2011

Skatīts : 1785 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/atra-kirsu-un-auzu-parslu-kuka.d?id=39882413

Birkas : miltu, izcept, kūka, ķiršu, kūkai, pārslu, ķirši, mīklai, pārslas, auzu

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Alkatība ir tiekšanās iegūt vairāk nekā nepieciešams.
-- Augustīns

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Kā rūpējaties par ugunsdrošību mājās?
    Atbildes: 19

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Šī ir ļoti ātra ķiršu kūka, kuru var samīcīt un izcept stundas laikā. Var ēst gan siltu, gan aukstu. Auzu pārslas kopā ar citronu eļļu un lavandu veido neierastākas garšas, un auzu pārslas mīklai piešķir kraukšķīgu tekstūru. Cukuru pa virsu likt noteikti ieteicams, jo skābie ķirši tomēr ir skābi, un cukurs piedos gan saldumu, gan kraukšķi. Šādu labi gatavot, kad satīrīti ķirši ievārījumam un daļu var "nočiept" kūkai.">