Sastāvdaļas:
mīklai:
- 250 g miltu
- 100 g auzu pārslu
- 100 g brūnā cukura
- 1 tējk. lavandas ziediņu
- šķipsniņa jūras sāls
- 3 pilītes citrona eļļas ("Leckers") vai ½ citrona miza, sarīvēta
- 150 g auksta sviesta, sagriezts kubiņos
pildījumam:
- 500 g atkaulotu skābo ķiršu
- 100 g cukura
- 50 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu 26 cm lielu stikla tartes formu.
- Bļodā liec miltus, auzu pārslas, cukuru, lavandu un sāli. Samaisi ar rokām. Pievieno sviestu un drupinot ar pirkstiem izveido tādu kā rupju rīvmaizi. Beigās pievieno 20 ml auksta ūdens un citrona eļļu vai miziņu. Samīci viendabīgu mīklu, bet tikai tik daudz, lai tā turas kopā.
- Gandrīz visu mīklu, atstājot tikai kādu sesto daļu, liec pannā un ar rokām izlīdzini pa pamatni un malām, lai nav neviena cauruma. Mīkla būs vidēji drupana un slapja, un to izdarīt būs viegli.
- Kad tas izdarīts, liec iekšā ķiršus. Uzber virsū drupinot pārpalikušo mīklu, cukuru un mandeļu skaidiņas.
- Liec krāsnī, vidējā nodalījumā, un cep 35-40 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaina.