1 glāze piena
3 glāzes miltu
200 g sviesta
50 g rauga
sāls
2/3 glāzes cukura
kanēlis
3 skābi āboli
1 ola
Pagatavošana:
Siltā pienā iejauc raugu, pieliek kausētu sviestu, šķipsniņu sāls un 2 ēdamkarotes cukura, pieliek miltus un mīca mīklu, līdz tā nelīp pie rokām. Mīklu pārkaisa ar miltiem, apsedz ar dvieli un liek siltā vietā uzrūgt.
Ābolus nomizi, sagriež nelielos plānos gabaliņos. Cukuru sajauc ar kanēli. Uzrugušo mīklu sadala nelielos gabaliņos. Katru saveļ bumbiņā, saplacina kā plāceni, vidū liek ābolus un tējkaroti kanēļcukura. Plāceņa malas saspiež kopā, izveido apaļu bumbiņu. Cepampanā ieklāj cepampapīru. Mīklas bumbiņas liek uz papīra ar savienojuma vietu apakšā, neatstājot lielu atstarpi starp rausīšiem, lai cepoties tie saliptu kopā. Mīklai ļauj uzrūgt, tad apsmērē ar sakultu olu, cep 200 grādos, līdz zeltaini brūni.