Nepieciešams:
150g cūkgaļas
350g vistas gaļas
1
burkāns
100g pētersīļa saknes
1 liels sīpols
1 paprika
100g
sēņu (svaigas vai saldētas)
1 liels tomāts
100g miltu
1 ola
50g
eļļas
saldās paprikas pulveris
sāls
pipari
ēdamkarote
sviesta
krējums
zaļumi
Pagatavošana:
Gaļu sagriež gabaliņos, liek uz
pannas eļļā cepties. Pamazām pievieno sarīvētu burkānu un pētersīļa
sakni, sagrieztu sīpolu, tomātu un papriku, beigās pieliek sēnes, sautē
zem vāka 15 minūtes. Tad visu ieliek katliņā (var sautēt katliņā),
pārlej ar 1,5 litriem ūdens, pieliek sāli, piparus, papriku pēc garšas,
vāra, līdz visas sastāvdaļas gatavas.
No miltiem, olas, šķipsniņas sāls un tējkarotes ledusauksta ūdens pagatavo stingru mīklu, izveltnē un sagriež nelielos salmiņos. Var saplēst mīklu nelielos gabaliņos. Klimpas apcep sviestā, tad pieliek zupai.
Zupai jābūt pikantai. Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.