1 kg liellopu gaļas mīkstuma
3 skābēti gurķi
200 g žāvēta speķa
1–2 sīpoli
sinepes
sāls
pipari
Pagatavošana:
Smuku liellopa gaļas mīkstumu sagriež šķēlēs, šķērsām muskuļšķiedrām. Šķēles izdauza, apkaisa ar sāli un pipariem. Vienu šķēles pusi apziež ar sinepēm. Uz šķēlēm liek gurķa, žāvēta speķa un sīpola šķēli. Šķēles satin tīteņos, nostiprina ar diegu.
Tīteņus apcep no visām pusēm sakarsētos taukos. Tad pārliek sautējamā kaltā, uzlej buljonu vai ūdeni, pieliek saceptus, sasmalcinātus sīpolus, garšvielas un sautē, līdz mīksti.
Pasniedz ar kartupeļiem un sautētiem kāpostiem, skābētiem gurķiem vai marinētām sēnēm.