14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Vienkāršais grūbu risoto

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 18 Mar 2011 , 18:29

Vienkāršais grūbu risoto

Vienkāršais tāpēc, ka labu risoto tomēr ir jāmāk pagatavot un to iemācās ar laiku, bet šis ir vienkāršāks variants, kā to izdarīt. Atceries, ka beigās tam nevajadzētu būt sausam kā putrai, bet gan ar nelielu devu mitruma. Man liekas, ka šis ir kolosāls veids, kā izmantot grūbas interesantākā veidā, jo tomēr kā graudaugs tas ir ļoti veselīgs un mūsu organismam nepieciešams. Protams, ideāli, ja vari dabūt bioloģiskas grūbas.

Sastāvdaļas:

  • 200 g grūbu
  • 1,5 l buljona, karsts
  • 125 ml baltvīna
  • 1 selerijas kāts, smalki sakapāts
  • 1 sīpols, smalki sakapāts
  • 4 timiāna zariņi, lapiņas atdalītas
  • 2 ēd.k. olīveļļas
  • 40 g auksta sviesta
  • jūras sāls pēc garšas
  • 2 lielas ēd.k. krēmsiera (Philadelphia vai Creme Bonjour)
  • trifeļu eļļa, ja vēlies

Pagatavošana:

  1. Lielā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu ar 10 g sviesta. Kad sviests izkusis un eļļa karsta, tad pievieno sīpolus ar seleriju, mazu šķipsniņu sāls un uz nelielas uguns cep aptuveni 5 minūtes, līdz sīpols ar seleriju ir mīksti, bet nesāk brūnēt.
  2. Pieber grūbas un apcep apmēram 1 minūti, ik pa laikam pamaisot. Tad pielej vīnu, viegli apmaisi un gaidi, kamēr tas uzsūcas grūbās. Kad tas noticis, pielej apmēram 300 ml karsta buljona. Pieber timiānu un nedaudz sāls. Samaisi un ļauj, lai gatavojas uz nelielas uguns. Kad buljons uzsūcies, tad lej klāt vēl tikpat daudz vai nedaudz vairāk buljona, atkal viegli samaisi, lai šķidrums vienmērīgi sadalās pa visu pannu, un atstāj, lai grūbas lēnām uzsūc jauno šķidrumu. Tā turpini, līdz grūbas ir gandrīz mīkstas un buljons beidzies. Ja nepieciešams, pielej vēl karstu buljonu. Tas varētu prasīt aptuveni 50 minūtes.
  3. Kad jūti, ka grūbas gatavas, lielākā daļa šķidruma uzsūkusies, bet risoto vēl nedaudz mitrs, pieliec krēmsieru, iemaisi, lai ir it kā vienmērīgi samaisījies, bet tomēr vēl ar nedaudz lielākiem siera gabaliem. Pievieno pāri palikušo sviestu, kas sakapāts nelielos gabaliņos, viegli iemaisi. Uzliec vāku un ļauj pastāvēt 1 minūti.
  4. Pasniedz pārkaisot ar svaigi maltiem pipariem (tikai ne tādiem, kuri malti jau stāv paciņās, tad labāk vispār ne). Un, ja vēlies, pārlej ar trifeļu eļļu.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 18 Martā 2011

Skatīts : 2165 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/vienkarsais-grubu-risoto.d?id=37450027

Birkas : risoto, grūbu, apcep, putrai, grūbas, organismam, cep, graudaugs

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Nosaukti visneveiksmīgākie interneta vietņu nosaukumi

  • Lepnākās villas Latvijā

  • 900 sekundes 2010.08.16

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Ateisms - dažu gudru cilvēku netikums, māņticība - muļķu netikums.
-- Voltērs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Vai Jums ir problēmas ar kredītsaistībām?
    Atbildes: 42

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Vienkāršais tāpēc, ka labu risoto tomēr ir jāmāk pagatavot un to iemācās ar laiku, bet šis ir vienkāršāks variants, kā to izdarīt. Atceries, ka beigās tam nevajadzētu būt sausam kā putrai, bet gan ar nelielu devu mitruma. Man liekas, ka šis ir kolosāls veids, kā izmantot grūbas interesantākā veidā, jo tomēr kā graudaugs tas ir ļoti veselīgs un mūsu organismam nepieciešams. Protams, ideāli, ja vari dabūt bioloģiskas grūbas.">