1 l piena
1,5 glāzes cukura
0,5 l saldā krējuma
6 olas
paciņa vaniļas cukura
4 ēdamkarotes želatīna
sāls
Pagatavošana:
Olu baltumus saputo ar trešdaļu cukura. Dzeltenumus saputo ar trešdaļu cukura. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni. Pienu uzvāra. Verdošā pienā ar karoti liek saputotos olbaltumus un vāra minūti, tad apgriež un atkal pavāra minūti. Izvārītos olbaltumus liek uz šķīvja. Karstajā pienā iemaisa olu dzeltenumus un tūlīt noņem no uguns. Pieliek vaniļas cukuru un šķipsniņu sāls. Ūdens peldē izšķīdina želatīnu un pieliek piena olu maisījumam, maisījumu noliek aukstumā atdzist. Saputo saldo krējumu ar atlikušo cukuru. Kad piens jau atdzisis un nedaudz sāk biezēt, to samaisa kopā ar putukrējumu un iecilā vārītos olu baltumus. Krēmu liek trauciņos, aukstumā ļauj sastingt. Pasniedz ar dzērveņu (vai citu skābu ogu) mērci.