1 sīpols
75 g sviesta
150 ml baltvīna
275 g rīsu
1 l dārzeņu buljona
25 g Parmesan siera
2 olas
125 g Mozzarella siera
baziliks
125 g rīvmaizes
eļļa
Pagatavošana:
Sviestā apcep smalki sagrieztu sīpolu, pielej vīnu, vāra 3 minūtes. Pieliek rīsus, apcep. Pielej dārzeņu buljonu, vāra 20 minūtes, tad sāla un piparo. Gatavai, nedaudz atdzisušai masai pieliek Parmesan sieru un olas.
Mozzarella sieru sagriež nelielos gabaliņos. No rīsu masas veido plācenīti (apmēram ēdamkaroti), vidū liek siera gabaliņu un bazilika lapiņu. Izveido bumbiņu, lai siers paliek vidū. Rīsu bumbiņu apvārta rīvmaizē, cep sakarsētā eļļā 3 - 5 minūtes. Pasniedz ar dārzeņu salātiem.