14 Jūnijā, Sestdiena
Sievietēm :

Laiks gatavot Jāņu sieru

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 22 Jūn 2010 , 14:06

Laiks gatavot Jāņu sieru

Nepieciešams:
1 kg biezpiena
5 l piena
2 olas
100 g sviesta
100 g saldā krējuma
sāls
ķimenes

Pagatavošana:

Pienu uzkarsē līdz 95 grādiem, pastāvīgi maisot, pieliek saberztu biezpienu. No biezpiena skābuma piens pamazām sarec. 

Tad suliņas nolej, biezpiena masu ielej mitrā drānā, maisot notecina suliņas, neļaujot masai atdzist. Pēc tam masu liek katliņā izkausētā sviestā un maisot pa daļām pievieno ar krējumu, sāli un ķimenēm sakultas olas. Karsē, līdz masa kļūst viendabīga (īsāku laiku karsējot, siers būs irdenāks, ilgāku — sīkstāks).

Gatavo siera masu liek ar sviestu izziestā apaļā traukā un novieto vēsumā. Atdzisušu sieru sagriež šķēlēs.

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 22 Jūnijā 2010

Skatīts : 5153 reizes

Avots : http://www.apollo.lv/portal/life/articles/206770

Birkas : siers, Jāņu, biezpiena, siera, sieru, ķimenes

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
  • Jaunības eliksīrs – meža zemenes

  • Nemieri Atēnās vēršas plašumā; trīs bojāgājušie

  • Kas jāzina par pakešu logiem

Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Nekas nav apņēmīgāks par tumsonību.
-- Ruso

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 14 Jūnijā vēsturē

    Cik daudz naudas mēnesī tērējat mobilā telefona sarunām?
    Atbildes: 74

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV