Sastāvdaļas:
- 90 g lielu dārza dzērveņu
- 125 ml pussalda sarkanvīna
- 1 kanēļa standziņa
- 150 g salda krējuma
- 20 g pūdercukura
- 50 g amareti cepumu
Pagatavošana:
- Katliņā liec dzērvenes, vīnu un kanēli. Uz vidējas liesmas gaidi, līdz sāk vārīties, un vāri 5 minūtes. Noņem no liesmas un ļauj atdzist aukstam.
- Sagatavo trauciņus, tajos apakšā ieliekot savārītās dzērvenes.
- Saputo stingrās putās saldo krējumu ar pūdercukuru. Kad tas gatavs, ar rokām saspiežot, pievieno amareti cepumus tā, lai daļa ir smalki saberzta un daļa ir lielākos gabaliņos.
- Samaisi un liec traukos uz dzērvenēm. Rotā ar svaigām, uz pusēm pārgrieztām dzērvenēm.