6 Jūlijā , Svētdiena
Sievietēm :

Buberts ar dzērveņu ķīseli

  • Facebook
  • Izdrukāt
  • Sazināties
  • Saites

Sievietēm » Virtuve

Palielināt Samazināt 9 Mar 2011 , 09:14

Buberts ar dzērveņu ķīseli

Īstais buberts ir gatavots no miltiem, un šo recepti es aizguvu no savas mīļās vecmāmiņas, sauktas par "mahmājiņu".

Sastāvdaļas:

Bubertam:

  • 5 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 5 ēdamkarotes kviešu bīdeļmiltu
  • 800 ml piena
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Ķīselim:

  • 1 l ūdens
  • 150 ml dzērveņu
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Buberta pagatavošana:

  1. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst ļoti gaiša. Saputo olu baltumus.
  2. 600 ml piena ielej katliņā un liec karsēties, atlikušajos 200 ml izšķīdini miltus. Kad piens sāk vārīties, ielaid tajā miltu maisījumu un mazliet pakarsē, līdz tas sabiezē.
  3. Uz lēnas uguns karsējot, iecilā olu dzeltenumus un tad olu baltumus. Kad tas izdarīts, ņem nost no uguns un liec tajā traukā, kurā pasniegsi. Ļauj kārtīgi atdzist, pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

Ķīseļa pagatavošana:

  1. Bļodiņā ar koka stampiņu vai kādas pudeles pamatni saspaidi ogas. Vari arī šo darbu veikt ar sulu spiedi. Ogu miziņas liec katlā, pārlej ar 1 l ūdens, vāri 5 minūtes, tad izkās caur smalku sietu.
  2. Kartupeļu cieti atšķaidi ar nelielu daudzumu remdena ūdens.
  3. Izkāsto šķidrumu lej atpakaļ katlā, pievieno cukuru, uzvāri, pievieno ūdenī iejaukto kartupeļu cieti, intensīvi maisot, uzkarsē un noņem no uguns. Atdzesē.
Recepte: Agnese Samoilova-Štāla

IESKATIES!

Materiāls publicēts sadarbībā ar vietni

Ievietots : 09 Martā 2011

Skatīts : 2476 reizes

Avots : http://woman.delfi.lv/gimene/virtuve/buberts-ar-dzervenu-kiseli.d?id=37252181

Birkas : ķīseli, cieti, piena, olas, ogas, miltiem, ķīseļa, bubertam, dzērveņu, buberts

(Balsu nav)
"Ziņu Spice" rekomendē
Komentāru pagaidām nav. Esi pirmais !
{display:none;}
Ziņu Spice neatbild par rakstiem pievienotajām lasītāju atsauksmēm, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot atsauksmes, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Ziņu Spice patur tiesības liegt rakstu komentēšanas iespēju, kā arī dzēst neatbilstošos komentārus.
Komentāru noformēšana

Bieži labāk ir neievērot pāridarījumu, nekā vēlāk atmaksāt.
-- Publijs Sīrs

Ginesa rekords? Iespējams, tālākie vārti futbola vēsturē

  • Visi aktuālie video
  • 6 Jūlijā vēsturē

    Vai jūtaties droši par savu darbavietu?
    Atbildes: 57

    Turpinās cīņa ar un par pieminekļiem. Andreja Upīša pieminekļa liktenis šobrīd Rīgas domes rokās: to – pēc mākslinieka Ivara Drulles priekšlikuma – gatavojas pārzāģēt pa vertikāli. Nu tad – pārzāģēs vai nepārzāģēs? Šodien par to un citiem pieminekļiem runājam ar arhitektu Jāni Dripi un mākslas vēsturnieku Ojāru Spārīti.

    01 Novembrī 2024
    Elita Veidemane

    Pedavaju kreditu

    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..

    Komentē    LIELISKAS ZIŅAS JUMS..
    15 Jūnijā 2023, 11:41
    Ārstniecības augi Latvijā | Пик известий | Tiek izmantotas uCoz tehnoloģijas | Kinofilm@LV


    Īstais buberts ir gatavots no miltiem, un šo recepti es aizguvu no savas mīļās vecmāmiņas, sauktas par "mahmājiņu".">